Bőrgyógyászat


Egyes bőrbetegségek diagnosztizálása komoly kihívást jelent az állatorvosi munkában.
Bőrgyógyászati rendelésünk célja, hogy a megfelelő kórelőzményi adatok felvételével, fizikális vizsgálattal és a szükséges kiegészítő vizsgálatok elvégzésével, pontos diagnózishoz jussunk, majd ezt követően az adott kórképet célzott terápiával kezeljük. Komoly szükség van a tulajdonosok közreműködésére, hiszen gyakran szigorú diéták betartásával, gyógyszerek hosszú idejű alkalmazásával vagy éppen gyakori gyógysamponos fürdetéssel érhetjük el a kívánt célt.
Rendelőnkben rutinszerűen végzünk gyorsfestési eljárásokat és mikroszkópos vizsgálatokat. Ezek mellett a megfelelő laboratóriumokkal együttműködve végezzük bőrkaparékok gomba és baktériumtenyésztését, antibiotikum érzékenységét, citológiai minták és bőrbioptátumok vizsgálatát, általános vérkép és biokémiai paraméterek, hormonszintek meghatározását és terheléses tesztek értékelését.
Hiszünk abban, hogy a tulajdonosok és állataik közreműködésével és türelmével hosszú távú javulást érhetünk el!
Bőrgyógyászati rendelésünk minden héten csütörtökön 16 és 19 óra között érhető el, melyre előzetes bejelentkezés szükséges, időpont miatt kérjük hívja a 0630-720-09-41-es telefonszámot.

Mikor forduljak orvoshoz?


Minden esetben, ha kedvencünkön az alábbi tüneteket tapasztaljuk:


Bőrpír

Szőrhullás

Korpásodás

A szőr alatt kis "puklik" megjelenése

Viselkedési zavarok:

Sűrű vakaródzás

Fej- ill. fülrázás


Mirr-Murr Állatorvosi Rendelő
Ráckeve, Vörösmarty u. 11.

: 0670-280-27-03 , 0630-720-09-41
gaboredina77@gmail.com

Kövess minket Facebookon!